Як правильно голодувати і виходити з голодування

Щоб тривале голодування не тільки не зашкодило організму, але й могло бути життєдайним, треба дотримуватися певних правил. Про деякі з них сьогодні у телефонній розмові мені розповів Євген Пашковський, котрий тримав голод по 40 діб.
Отже, короткий виклад принципів голодування від Євгена Пашковського:


1. Голодом є цілковите невживання їжі плюс очищення кишківника.

Будь-яке часткове вживання їжі або чаїв, соків, підсолодженої води –
голодом не є і гірше найтривалішого голодування,
бо підриває і виснажує організм.
2. Якщо частковий голод веде до самовиснаження, то повний голод є цілительним і накопичує Божественну енергію. Повний голод сприяє духорозвитку, а частковий лише його підриває.
3. Під час повного голоду найважливіше:
a. не думати про їжу та про наслідки голоду;
b. не встановлювати собі конкретну дату виходу з голоду;
c. відтягувати вихід з голодування з дня на день;
d. стежити за роботою кишківника.
4. Якщо робота кишківника припиняється на 2-3 дні, треба вранці, між 7 і 8 годиною, збільшити прийом води. Якщо це не посприяє очищенню -- очистити кишківник з допомогою клізмування (хоча б щокожних 3-4 дні).
5. Не ставлячи перед собою конкретної дати виходу з голоду, голодувальник кожен день якби здіймається на гору – так людина може проголодувати 10, 20, 30, 40 днів. При тому здійснить це сходження легко і без надриву. Про голод вчить Сам Господь у Книзі Луки, глава 4, рядок 2.
6. В голодуванні найважливіщим є вихід на той стан сприймальності мозку, коли він починає приймати Божественну енергію – примітивно це називається зміненим станом свідомості. Насправді людина починає приймати вищий ступінь Божественної любові, відчувати її у формі незвіданої досі радості, немислимих досі мрій, бажань, задумів. Такий стан і є засвідченям, що голод відбувається і творить своє добро.
7. Вихід з голоду починається із вживання свіжовіджатих (не пакетованих) соків. Це можуть бути соки кожного сезону: моркв’яно-яблучно-лимоний, яблучно-буряково-лимонний, яблучно-капустяно-лимонний (лимон обумовлений обов’язковою присутнстю кислинки, що посприяє легкому очищенню організму).
8. Залежно від тривалості голоду, у перший день виходу з нього соки треба пити малими дозами (приблизно по 100 грам щопівгодини в першій половині 1-го дня, збільшуючи цю дозу до 150-200 грамів у другій половині дня). Головне тут – довести організм до стану промивання і очищення кишківника. (Якщо в перший день немає свіжовіджатих соків – можна вживати воду з подрібненими лимонами). У першій половині 2-го дня виходу з голоду сік варто трохи підсолоджувати медом, а в другій половині 2-го дня можна вживати знежирене кисле молоко/знежирений якісний кефір (по 200 грам кожні 2 години). Вихід з голоду на знежиреному кисляку – запорука швидкого відновлення. На 3-й день – знежирений кефір і мед різних сортів та свіжі легкі фрукти та овочі по сезону (зараз це чорниця, абрикоси, помідори) – це посприяє відновленню перистальтики. Свідченням відновлення роботи кишківника і практичного виходу з голоду стане метеоризм. Після цього можна вживати легку, приготовлену на пару їжу (за винятком м’ясної). Через декілька днів такого харчування людина може повертатися до буденного раціону, щоправда, уникаючи поки що «грубої» їжі – хліба, мучного, м’ясного, копченого, соленого, всього приготовленого на «грубих» жирах (маргарини, комбіжири), шоколаду. Легкий раціон включає свіжовіджаті соки, різні сорти медів, добре перемелені/пережовані волоські горіхи, чорниці, абрикоси, запечена або відварена біла моська риба, розпарена зелена (необсмажена) гречка, оливкова олія. Ці продукти допоможуть легкому і безболісному відновленню організму після голоду будь-якої тривалості. Загалом повне відновлення організму триває стільки ж, скільки й голодування.
9. Не менш важливим на виході із голодування є повноцінний сон – спати треба стільки, скільки до цього спонукатиме організм.

Нехай зміцнює Бог у такому випробуванні.


(Більше про духовний вплив голоду можна прочитати на фейсбук-сторінці Євгена Пашковського в його роботі «Готуватися до безсмертя», а також у працях таких авторів, як Брег та Малахов).

Немає коментарів:

Дописати коментар